Naprawde bardzo delikantny rozpływający się w ustach
do tego mega prosty w przygotowaniu
Potrzebujemy biszkopt z 3 jajek na spód plus lady fingers na boki.
Przepis na biszkopt jest w poprzednim wpisie.
chmurka bananowa:
300ml smietanki 30%
250 gram serka sernikowego
3 zblendowane banany
3 łyzki cukru pudru
2 galaretki brzoskwiniowe rozpuszczone w 300 ml wody i ostudzone
przygotowanie:
smietanke ubijamy na bitą smietanę z 3 łyzkami cukru pudru, do ubitej smietanki dajemy serek i mus bananowy, miksujemy, wlewamy galaretke, miksujemy, zaleway biszkopt, wkladamy do lodowki az steżeje, na wierzch mozna dac pocięte banany i zalewamy galaretką brzoskwiniową
proste? proste, a w prostocie tkwi idealny smak.
Polecam gorąco :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz