poniedziałek, 14 października 2019

Moje Brownie z serem i wiśniami

Zapraszam na pyszne wilgotne i rozplywajace sie w ustach Brownie z masą serowa i kwaśnymi wiśniami, poezja!
Ciasto :
Kostka margaryny pamy
3 jaja
200 gram czekolady ( po 100 mlecznej i gorzkiej)
350 gram mąki pszennej
100 gram cukru
Margaryne ubijamy na puch z cukrem, następnie dodajemy jajka jedno po drugim chwilę miksujac, następnie dodajemy rozpuszczona czekoladę i na koncu mąkę - miksujemy do połączenia składników. 2/3 ciasta wykladamy do tortownicy srednicy 23cm.
Masa serowa :
700 gram dobrego mielonego sera np z piatnicy
2 jaja
Budyń smietankowy
100 gram cukru
Wszystkie skladniki miksujemy do połączenia, nastepnie wylewamy ser na ciasto, przykrywamy resztą ciasta czekoladowego.
Ponadto :
Ok 300 gram wisni ( mrożone należy rozmrozic)
Na wierzch naszego ciasta ukladamy gęsto wiśnie.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 st gora dół. Pieczemy 60-70 minut. Ciasto najlepiej zrobic dzień przed konsumpcja bo ważne jest by dobrze sie schłodzilo
*formę do pieczenia wykladamy papierem do pieczenia
Można górę posypać cukrem pudrem, smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz